Parallellprocesser och förvirring

Svenska Vård bjuder in till en utbildningsdag i parallellprocesser och förvirring under ledning av Sverker Belin, psykolog och specialist i klinisk psykologi. Utbildningen syftar till att skapa bättre förståelse av personer med borderline, psykosliknande tillstånd eller andra svåra eller lättare symptom.

Varför är det ofta så tungt och krävande att arbeta med psykiatriska patienter? Varför blir det så mycket konflikter mellan dem som ska samarbeta för att hjälpa patienterna? Alla vårdare och behandlande personer, oavsett hur erfarna de är och vilken yrkeskategori de tillhör, utsätts för en stark och svårgripbar känslomässig påverkan. Denna skapar i sin tur ofta besvärliga konflikter inom behandlingsteamet. Patienter ”regisserar” omedvetet splittringen genom sina försök att berätta om sin inre situation och få sina olidliga känslor burna av andra. Om dessa kommunikationsförsök inte kan hanteras har de en starkt negativ inverkan på vårdpersonernas förmåga att hålla ut och hjälpa patienterna.

Under utbildningen beskriver Sverker Belin lättfattligt och med många exempel hur problemen kan fångas upp och hur bearbetningen av dem kan bidra till en bättre förståelse för patienterna.

Sverker Belin är specialist i klinisk psykologi, erfaren handledare och lärare i psykoterapi. Han har många års erfarenhet av arbete med patienter som har svåra psykiska problem som borderline, schizofreni, psykosliknande tillstånd m.m. Han har också skrivit flera böcker, bl.a. ”Vansinnets makt” som behandlar parallellprocesser ingående.

Utbildningsdatum:
14 mars 2018 Stockholm, kl. 8.30 - 16.00 - Anmälan stängd
Svenska Vårds lokaler, Rådmansatan 40 i Stockholm

Pris per deltagare:
2 950 kronor för medlemmar i Svenska Vård
3 950 kronor för icke medlemmar
Priserna är exklusive moms och anmälan är bindande

Fika och lunch ingår
Begränsat antal platser

Anmäl dig här

 • Samtliga deltagarens namn och epost

 • Använd nedrullningslistan och "+" för att lägga till fler deltagare.
 • Deltagarens förnamnDeltagarens efternamnDeltagarens e-postSpecialkost 
  Lägg till en ny rad

 • Genom att klicka på Skicka in godkänner du vår policy för hantering av personuppgifter.

  Anmälan är bindande. Som bekräftelse på din anmälan får du ett autosvar via mail.

  I anslutning till utbildningsdatumet kommer faktura samt ytterligare praktisk information om utbildningen

  Svenska Vård
  c/o Företagarna
  106 67 Stockholm
  orgnr: 802449-3119