Värdefulla länkar till aktuell information om coronaviruset

Mot bakgrund av den senaste tidens utveckling avseende spridning av coronaviruset har vi samlat länkar där du som utförare kan hitta aktuell information. Då läget är osäkert och förändras dag för dag är det klokt att kontinuerligt hålla sig uppdaterad.

I det fall frågetecken uppstår är du som medlem välkommen att ta kontakt via mail info@svenskavard.se alternativt telefon 070-771 61 51.

Länkar A-Ö

Arbetsmiljöverket
För frågor om arbetsmiljöarbete, vilket ansvar du har som arbetsgivare och hur du kan agera under krisen. Läs mer på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Folkhälsomyndigheten 
Information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Försäkringskassan 
Information från Försäkringskassan om regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vård av sjukt barn hittar du på Försäkringskassans hemsida.

Grupp för samverkan inom HVB med anledning av coronaviruset
Svenska Vårds styrelseledamot Patrik Ulander har förtjänstfullt skapat en grupp på Facebook för de av er som ser till att Sveriges HVB-hem fungerar så bra som möjligt. Du når gruppen via denna länk.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO)
Myndighetens frågor och svar om coronaviruset hittar du på IVO: s hemsida.

Regeringen
Mer information från regeringen gällande bland annat stöd och krispaket till dig som företagare hittar du på regeringens hemsida.

Skatteverket
Företag som har fått betalningsproblem som en konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket. Information och blankett för ansökan hittar du på Skatteverkets hemsida.

Socialstyrelsen
Myndigheten har upprättat en särskild webbsite som erbjuder stöd till personal inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst. Här finns även kostnadsfria webbutbildningar som Karolinska Institutet tagit fram på uppdrag av Socialstyrelsen med fokus på hygienprinciper och användning av personlig skyddsutrustning. Läs mer på Socialstyrelsens hemsida.

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR)
Erbjuder information om hur du som arbetsgivare bör agera för att leva upp till de krav som ställs. Läs mer på SKR: s hemsida.

Tillväxtverket
Information och stöd från Tillväxtverket som kan hjälpa dig hantera förändringar på grund av coronaviruset hittar du på Tillväxtverkets hemsida. Det gäller exempelvis information kring korttidsarbete (korttidspermittering).

Verksamt
Samlad information från myndigheter om det nya coronaviruset och vad som är viktigt för dig som företagare att känna till hittar du på sajten Verksamt.se


Taggar

CoronaKvalitet
Facebook
Facebook