Personer i ett rum som diskuterar.

Svenska Vårds Årskonferens 2023

Välkomna!

”Never let a good crisis go to waste”, som Winston Churchill lär ha sagt, och uttrycket känns fortfarande relevant. Nu efter pandemin kan vi äntligen träffas fysiskt igen, för att diskutera, resonera, knyta kontakter och blicka mot det som händer i vår bransch framöver.

Utan spaning, ingen aning.

Tiden räcker knappt i det dagliga arbetet, för att reflektera över det som händer i omvärlden och som påverkar oss. Därför är den här konferensen extra viktig. Den samlar många företag i vårdbranschen för att tillsammans lyfta blicken och ta in omvärldens förändringar och vad de innebär för våra verksamheter.

Årets medlemskonferens är fullsmockad med aktuella ämnen, spännande personer och politiska reflektioner på högsta nivå. Lägg därtill möjligheten att umgås under lättsamma former på kvällens middag, och dagen är komplett!

Jag hoppas att Svenska Vårds medlemskonferens 2023 ska bli en oas av lugn, värme, inspiration och glädje som ger dig möjlighet att träffa branschkollegor för att prata om det vi brinner allra mest för: Att skapa en omsorg i världsklass. Nu finns möjligheter att skapa de förändringar vi eftersträvar, och konferensen blir ett viktigt avstamp i det arbetet.

Som ny förbundsdirektör ser jag verkligen fram emot att äntligen få träffa er och få chansen att lyssna in all erfarenhet och klokskap som ni genom ert deltagande kommer att bidra med. Jag hoppas att programmet lockar!

Varmt välkomna!

 

Medverkande

 

Mattias Andersson

Förbundsdirektör på Svenska Vård, tidigare näringspolitisk talesperson för Amåföretagarnas Riksförbund

Eva Nilsson Bågeholm

Styrelseledamot i Avanto Care, och dessförinnan kvalitetsdirektör för den nordiska omsorgskoncernen Humana. Eva har även arbetat som specialistläkare på Sahlgrenska, varit ordförande i Sveriges läkarförbund och varit regeringens nationella äldresamordnare.

Suzanne Elmqvist

Tidigare HR-chef och numera föreläsare/handledare samt vice ordförande i Ifa (intressegruppen för assistansberättigade). Suzanne har själv levt drygt 20 år med personlig assistans, och har en unik kunskap att dela med sig av till LSS-verksamheter m fl.

Camilla Waltersson Grönvall

Socialtjänstminister (m, Socialdepartementet. Camilla är utbildad lärare omc kommer närmast från rollen som riksdagsledamot och socialpolitisk talesperson.)

Ingrid Haraldsson

VD på Piku Utbildningar med erfarenhet som utbildare inom äldreomsorg, skola, förskola IFO sedan 2001.

Anna Nergårdh

Hälso- och sjukvårdsstrateg med olika förtroendeuppdrag, bl a som styrelseledamot i Socialstyrelsen, har en bred bakgrund som forskare, chef, biträdande landstingsdirektör och utredare. Anna ledde den utredning under flera år, som kom att ligga till grund för omställningen till en god och nära vård

Kajsa Svanevie

Universitetslektor, fil. dr. i socialt arbete. Linnéuniversitetet. Kajsa undervisar främst inom områden som utvärdering och professionella handlingsstrategier. Hon intresserar sig för frågor om kvalitetssäkring, EBP (evidensbaserad praktik) och utvärdering, men också om utvärderingsforskning och utbildningskvalitet.

Fredrik Tamm

Koncernchef för Public Insight, ett företag med ett innovativt, digitalt verktyg för att hjälpa företag till affärer med offentlig sektor. Fredrik har många års erfarenhet av upphandlingar och drev tidigare Double Check, även det med expertis inom upphandlingsområdet.

Katrin Westlund

Tf enhetschef och rättsakkunnig på Socialstyrelsen, och var sekreterare i utredningen om äldreomsorgslag och stärkt medicinsk kompetens i kommuner. Katrin har även medverkat i flera andra statliga utredningar, bl a Framtidens Socialtjänst (S 2017:3)

Program

 

Open Space

 

Bord 1

Ny äldreomsorgslag - hur påverkar den arbetet i äldreomsorgen?

Samtalsledare: Katrin Westlund, rättssakkunnig, Socialstyrelsen

Bord 2

Kompetenshöjning i äldreomsorgen

Samtalsledare: Ingrid Haraldsson, vd, Piku Utbildningar

Bord 3

Hur mäter vi socialt arbete?

Samtalsledare: Kajsa Svanevie, universitetslektor, Linnéuniversitetet

Bord 4

Hur kan Socialstyrelsen som myndighet stödja kvalitetsarbetet inom HVB?

Samtalsledare: NN

Bord 5

Assistans med kvalitet - självbestämmande och integritet

Samtalsledare: Suzanne Elmqvist, föreläsare, Se Möjligheter

Bord 6

Möjligheterna med kvalitetsuppföljning och digitalisering

Samtalsledare: Eva Nilsson Bågenholm, styrelseledamot, Avanto Care

Bord 7

Hur blir jag en vinnare i upphandlingsracet?

Samtalsledare: Fredrik Tamm, vd, Public Insight

Bord 8

Aktivt styrelsearbete i vård och omsorg

Samtalsledare: Anna Nergårdh, hälso- och sjukvårdsstrateg

Praktisk Info

 

Tid
15 mars 2023 (10.30-23.00)

Plats
Westmanska Palatset, Holländargatan 17, Stockholm,
Telefon: 08-121 530 52. Mail: info@westmanska.se

Pris
Konferensavgift för medlemmar: 2023 kr + moms
Konferensavgift för icke-medlemmar: 2495 kr + moms

Avgiften faktureras efter anmälan.
I avgiften ingår lunch, eftermiddagens konferens samt två-rätters middag på kvällen.

Enligt Svenska Vårds alkoholpolicy bjuder vi enbart alkoholfria drycker på våra events. För den som önskar vin, öl och avec till middagen, går det bra att beställa vid bordet och bekosta på egen hand.

Anmälan
Senaste anmälan är 28 februari 2023, via anmälningsformulär på Svenska Vårds hemsida (länk). Anmälan är bindande men ersättare kan utses.

Logi
Logi bokas på egen hand. Tips på närliggande hotell:

Best Western Hotel Bentleys, Drottninggatan 77, tel: 08-14 13 95

Best Western and Hotel, Apelbergsgatan 40, tel 08-550 016 00

Freys Hotel, Rådmansgatan 17, tel: 08-506 215 00

Hotell Hötorget, Holländargatan 8B, tel: 08-20 85 65

Information
Mattias Andersson mattias.andersson@svenskavard.se
Frågor om programmet: Ingrid Haraldsson, ingrid.haraldsson@piku.se

Utställare
Samarbetspartners till Svenska Vård har möjlighet att visa upp sig i Glassalen utställningsyta. Kontakt: ingrid.haraldsson@piku.se

Anmälan